Weetjes

[wc_accordion collapse=”0″][wc_accordion_section title=”Wat is eelt?”]

De bovenste laag dode huidcellen van de opperhuid wordt eelt genoemd. Eelt is een verdikking van de hoornlaag waardoor de huid op een natuurlijke manier wordt beschermd.

Eeltvorming is een normaal verschijnsel. Het komt voor op plaatsen die aan druk onderhevig zijn zoals de bal van de voet, de hiel of de tenen. De hoeveelheid eelt die gevormd wordt verschilt van persoon tot persoon. Wanneer de aanmaak van cellen in de onderste laag van de huid en het afsterven en afschilveren van de cellen in de bovenste laag niet in evenwicht is, ontstaat overmatige eeltvorming. Overmatige eeltvorming is te herkennen aan de gele kleur die bij zeer dik eelt zelfs glazig kan zijn.

Omdat eelt de neiging tot zwellen heeft kan er druk ontstaan op het onderliggende weefsel. Dit kan leiden tot pijn en een branderig gevoel. Afhankelijk van de plaats kan het eelt zacht zijn door de aanwezigheid van transpiratie of talg, of hard en brokkelig zoals onder de hiel of de rand onder de grote teen.

Het komt ook voor dat eelt aan de bovenlaag hard en geel is terwijl het aan de onderlaag zacht en wit is. Dit komt voor op grote en hoge drukplaatsen die vaak al langer bestaan.

[/wc_accordion_section][wc_accordion_section title=”Hoe ontstaat eelt?”]

Eelt ontstaat door druk, schuif, wrijving en draaiingkrachten op de voet. De druk komt van binnenuit (de botten) en van buitenaf (de grond onder de voet). De druk kan ontstaan door de stand van de voet of door het schoeisel,denk maar aan schoenen met hoge hakken of het dragen van sleffertjes, meestal zie je dan veel eelt aan de voetzool. Schoeisel kan te ruim zijn, waardoor de voet gaat glijden of te smal waardoor er druk ontstaat.

Standafwijkingen van de voet of tenen kunnen overmatige eeltvorming veroorzaken. Door de verkeerde stand wordt de druk op een bepaalde plaats hoger dan normaal en wordt er extra eelt gevormd omdat de huid zich probeert te beschermen.

[/wc_accordion_section]
[wc_accordion_section title=”Wat kan ik voor u doen?”]

Het eelt wordt verwijderd door middel van snijden vijlen en frezen. Dit is absoluut pijnloos het gaat immers om dode huidcellen waar geen zenuwen in zitten.

[/wc_accordion_section]
[wc_accordion_section title=”Wat kunt u verwachten bij een pedicurebehandeling?”]

Sommige mensen zijn nog nooit eerder naar een pedicure geweest, maar willen het wel graag omdat ze voetklachten hebben of gewoon om zichzelf eens lekker te laten verwennen. Dan is het fijn als u van tevoren een idee heeft wat er gaat gebeuren.

Een volledige pedicurebehandeling bestaat uit:

Desinfecteren van de voeten
Nagels knippen en nagelomgeving verzorgen en frezen
Eelt/ likdoorns/ ingroeiende/ nagelaandoening behandelen (bv schimmelnagels)
Om de behandeling aangenamer voor u als klant te maken werk ik met een nat-techniek motor. De nevel die vrijkomt tijdens de behandeling voorkomt dat u een branderig gevoel op uw voeten voelt tijdens de behandeling.Als de pedicure klaar is krijgt u nog een korte massage met een voet crème aangepast voor uw voeten.

[/wc_accordion_section]
[wc_accordion_section title=”Wat is een ingegroeide nagel?”]
Het gaat om een nagel waarbij de rand of de punt van de nagel in de nagelwal naast de nagel drukt en pijnklachten geeft. Daarbij kan zich in de nagelplooi eelt of een likdoorn vormen. Er heeft zich echter nog geen wondje gevormd. We spreken dan van een ingroeiende nagel en deze fase is als er geen behandeling volgt, een inleiding tot een echt ingegroeide nagel. Meestal treedt het probleem op bij de grote teen.

Bij de volgende fase dringt de nagelpunt in de huid en kan daarbij veel pijn en een uitgebreide ontsteking veroorzaken. In dit stadium spreken we van een ingegroeide nagel
[/wc_accordion_section]
[wc_accordion_section title=”Wat kan ik voor u doen ivbm ingegroeide nagels?”]
Een ingroeiende nagel kan over het algemeen goed door een pedicure behandeld worden. Hierbij wordt het eelt uit de nagelplooi verwijderd, de zijkant van de nagel glad gefreesd, en de nagel drukvrij gelegd.. Daarna kan ik de nagel begeleiden in zijn groei zodat de kans op opnieuw ingroeien kleiner wordt. Het is daarom raadzaam uw voeten regelmatig te laten verzorgen.

Indien u toch last blijft ondervinden van ingroeiende nagels kan ik een beugeltechniek toepassen.
[wc_highlight color=”yellow”]Deze techniek bestaat uit een glasvezel dunne veer, optisch onopvallend, waterdicht en overlakkend, is bijzonder geschikt bij acuut etterende ingegroeide nagels![/wc_highlight]

[/wc_accordion_section]

 

 

 

 

[/wc_accordion]